Epiphora methode bij prikkelbare darmen

 

Wat zijn prikkelbare darmen?

Prikkelbare darmen kunnen gepaard gaan met buikpijn na de maaltijd, vaak naar de wc moeten of juist te weinig. Stress is een belangrijke factor bij deze klachten. Dat is logisch: bij stress wordt er minder bloed naar de vertering gestuurd omdat ons primitieve brein denkt het bloed in een gevecht nodig te hebben. Het probleem is dat het lichaam vaak heel lang in een verkrampte toestand kan blijven, ook als de externe stressfactoren zijn verminderd of zelfs helemaal verdwenen. Dat komt omdat bij veel mensen de doorbloeding van de hersenen gebrekkig is. Dat heeft onder meer te maken met een niet goed functionerende  Cirkel van Willis (bloedsysteem in de hersenen), maar ook met een niet goede aanvoer vanuit de nek.

Toch is daar gelukkig best veel aan te doen.

De Epiphora methode bij prikkelbare darmen

Epiphora maakt een einde aan de (permanente) alarm-toestand in je brein die je darmen in de kramp houdt. Daarvoor leer je een aantal slimme technieken die de doorbloeding van je brein herstellen en met slimme ademtechniek komt je brein ook weer tot rust en kan het de fight-flight stand loslaten. Dat is een belangrijke voorwaarde om de prikkelbare darmen tot rust te brengen. Er zijn diëtisten die zeggen: doe eerst Epiphora en als er klachten blijven kom dan terug om die aan te pakken!

Praktijkgegevens

Stress Release Praktijk Scheffer
M 06-17019068 | info@ademwijzer.nl
Burg. van Marlestraat 20, 7413 BK Deventer
KvK 66045290 | BTW-ID 856372109B01 
AGB-code 90060152 | CAT geregistreerd
CL3718-10-06-20

Privacy Verklaring

Training in Deventer
of via het beeldscherm

Vrijblijvend kennismaken:
drs. Marc Scheffer 06-17019068
Buteyko Ademtherapeut, Epiphora therapeut, Mindfulness trainer – Medische basisopleiding (Plato eindtermen)

Waar komen jullie klanten allemaal vandaan? wordt wel gevraagd. We zijn dankbaar dat we mensen uit of in de buurt van de volgende plaatsen hebben mogen noteren: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Baarn, Bergen op Zoom, Breda, Bussum, Capelle aan den IJssel, Coevorden, Delft, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Doetinchem, Dordrecht, Drenthe, Dronten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Ermelo, Flevoland, Friesland, Gelderland, Geleen, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Harderwijk, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoogeveen, Hoogeveen, Hoorn, Kampen, Katwijk, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Limburg, Lochem, Maastricht, Meppel, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Noord-Braband, Noord-Holland, Nunspeet, Oldenzaal, Olst, Ommen, Oss, Overijssel, Purmerend, Raalte, Rijssen, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sittard, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tilburg,Utrecht, Veenendaal, Venlo, Vlaardingen, Voorburg, Vriezenveen, Westland, Wolvega, Zaanstad, Zeeland, Zeist, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwolle en uiteraard Deventer zelf. Maar zelfs uit België en Frankrijk komen cursisten, niet eens altijd via Skype!

Geopend

Ma t/m Vr 9.00 – 17.00 uur
Di-avond 18.30 – 20.00 uur
Do-avond 18.30 – 20.00 uur
Za 9.00 – 13.00 uur

De Ademwijzer trai­ning is vaak een effectie­ve aan­vulling op een be­staande medi­sche behan­deling gebleken, maar is zelf geen medische behandeling. Even­tuele aan­passing van medicatie gebeurt tussen cliënt en arts.

logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
© 2024 Stress Release Praktijk Scheffer | Alle rechten voorbehouden.
error: Content is protected !!
× Waarmee kan ik je helpen?