Epiphora methode bij Fibromyalgie

Nieuwe zienswijze op Fibromyalgie

De reumatoloog Dr. Joop Boersma heeft zijn leven gewijd aan het serieus nemen van mensen met Fibromyalgie klachten. Zijn veelzeggende boek heet; “Fibromyalgie, van ontkenning naar erkenning”. Zijn leerling reumatoloog Dr. Ed Griep promoveerde op deze materie en bewees dat het Fibromyalgie syndroom niet een auto-immuunziekte is maar een neurovegetatieve disregulatie! Dit is precies waarom de door Hans Timmerman ontwikkelde Epiphora methode juist ook bij FBS zo goed werkt: het haalt het lichaam uit deze stresstoestand en stimuleert naast een betere doorbloeding van de hersenen het weer normaal functioneren van het zenuwstelsel. 

Hans werkte al sinds 2010 samen met de reumatologen Ed Griep en Hanneke Griep-Wentink. Hierdoor is er veel kennis en inzicht ontstaan in wat Fibromyalgie werkelijk is én hoe je er aan kunt werken om de klachten te verminderen of zelfs helemaal los te kunnen laten.

In die tien jaar is ontdekt dat er een reeks samenhangende verschijnselen voorkomt bij FBS:

– drukgevoel óp het hoofd/trekkend gevoel ónder de schedel
– haarwortel- / hoofdhuidpijn
– wazig zien
– licht-, huid- en geluidovergevoeligheid (sensitisaties)
– verzuring in de spieren
– koud lijf
– prikkelbare darmen
– brain-fog / hersenmist

Epiphora methode bij Foromyalgie

Met meerdere van deze verschijnselen doe je er goed aan de Epiphora training te gaan doen. In aanvulling daarop zijn vaak andere therapiën nodig hebt als je al zo lange tijd klem hebt gezeten.

Met een aantal oefeningen in de ochtend, overdag en ’s avonds voor het slapen gaan, herstelt de doorbloeding naar je hersens. Met een paar slimme eenvoudige ademhalingstechnieken werk je de stress uit je lijf en maak je een eind aan de vegetatieve disregulatie. Einde aan de overleefstand!

Het herstel gaat soms ook met schijnbare terugslag, je moet wel leren omgaan met de toegenomen energie en die niet te snel weer opgebruiken! Maar dat leer je vanzelf.

 

 

 

Praktijkgegevens

Stress Release Praktijk Scheffer
M 06-17019068 | info@ademwijzer.nl
Burg. van Marlestraat 20, 7413 BK Deventer
KvK 66045290 | BTW-ID 856372109B01 
AGB-code 90060152 | CAT geregistreerd
CL3718-10-06-20

Privacy Verklaring

Training in Deventer
of via het beeldscherm

Vrijblijvend kennismaken:
drs. Marc Scheffer 06-17019068
Buteyko Ademtherapeut, Epiphora therapeut, Mindfulness trainer – Medische basisopleiding (Plato eindtermen)

Waar komen jullie klanten allemaal vandaan? wordt wel gevraagd. We zijn dankbaar dat we mensen uit of in de buurt van de volgende plaatsen hebben mogen noteren: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Baarn, Bergen op Zoom, Breda, Bussum, Capelle aan den IJssel, Coevorden, Delft, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Doetinchem, Dordrecht, Drenthe, Dronten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Ermelo, Flevoland, Friesland, Gelderland, Geleen, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Harderwijk, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoogeveen, Hoogeveen, Hoorn, Kampen, Katwijk, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Limburg, Lochem, Maastricht, Meppel, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Noord-Braband, Noord-Holland, Nunspeet, Oldenzaal, Olst, Ommen, Oss, Overijssel, Purmerend, Raalte, Rijssen, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sittard, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tilburg,Utrecht, Veenendaal, Venlo, Vlaardingen, Voorburg, Vriezenveen, Westland, Wolvega, Zaanstad, Zeeland, Zeist, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwolle en uiteraard Deventer zelf. Maar zelfs uit België en Frankrijk komen cursisten, niet eens altijd via Skype!

Geopend

Ma t/m Vr 9.00 – 17.00 uur
Di-avond 18.30 – 20.00 uur
Do-avond 18.30 – 20.00 uur
Za 9.00 – 13.00 uur

De Ademwijzer trai­ning is vaak een effectie­ve aan­vulling op een be­staande medi­sche behan­deling gebleken, maar is zelf geen medische behandeling. Even­tuele aan­passing van medicatie gebeurt tussen cliënt en arts.

logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
© 2024 Stress Release Praktijk Scheffer | Alle rechten voorbehouden.
error: Content is protected !!
× Waarmee kan ik je helpen?