Epiphora methode bij drukgevoel op het hoofd

Wat is een drukgevoel op het hoofd?

Door een minder goede bloedtoevoer vanuit de nek en een minder goed aangelegde Cirkel van Willis (het bloedcircuit van het brein) zal het achterste deel van het hoofd onvoldoende bloed krijgen. Er ontstaat daar ruimte tussen het schedeldak en het hersenvlies dat de hersens omhult. Dit voelt of er iets zwaars op de schedel drukt. Het kan ook voelen of er op die plaats iets ‘trekt’. Tegelijkertijd kan er sprake zijn van hartkloppingen, duizeligheid, hersenmist of een onrustig gevoel, meestal als men zit. Maar als je dan opstaat om van dat gevoel af te komen kan er duizeligheid en hartkloppingen voorkomen en ook wel zwarte vlekken of lichtflitsen. Als je wat langer in beweging bent geweest verdwijnen die klachten vaak weer. Het gevolg is dat mensen met deze klachten veel willen bewegen en zich (daardoor) heel onrustig kunnen voelen. 

 

Epiphora methode bij drukgevoel op het hoofd

Met Epiphora oefeningen wordt ‘s morgens de bloedtoevoer door de nekslagaders herstelt zodat het hele hersengebied weer helemaal over voldoende bloed kan beschikken. Je leert door de dag heen de juiste beweeghouding te passen zodat er niet opnieuw een afknelling van de nekslagaders plaatsvindt. Voor het slapen wordt er weer geoefend.  Vaak is het drukgevoel op het hoofd binnen 2 weken grotendeels verdwenen. het kan terugkomen als je de beweeghouding langere tijd niet goed is. Maar dat is op te lossen door er weer beter op te letten. Heerlijk als de duizeligheid en hartkloppingen zijn verdwenen en je weer rustig (en goed) kunt zitten!

 

 

Praktijkgegevens

Stress Release Praktijk Scheffer
M 06-17019068 | info@ademwijzer.nl
Burg. van Marlestraat 20, 7413 BK Deventer
KvK 66045290 | BTW-ID 856372109B01 
AGB-code 90060152 | CAT geregistreerd
CL3718-10-06-20

Privacy Verklaring

Training in Deventer
of via het beeldscherm

Vrijblijvend kennismaken:
drs. Marc Scheffer 06-17019068
Buteyko Ademtherapeut, Epiphora therapeut, Mindfulness trainer – Medische basisopleiding (Plato eindtermen)

Waar komen jullie klanten allemaal vandaan? wordt wel gevraagd. We zijn dankbaar dat we mensen uit of in de buurt van de volgende plaatsen hebben mogen noteren: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Baarn, Bergen op Zoom, Breda, Bussum, Capelle aan den IJssel, Coevorden, Delft, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Doetinchem, Dordrecht, Drenthe, Dronten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Ermelo, Flevoland, Friesland, Gelderland, Geleen, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Harderwijk, Heerlen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoogeveen, Hoogeveen, Hoorn, Kampen, Katwijk, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Lelystad, Limburg, Lochem, Maastricht, Meppel, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Noord-Braband, Noord-Holland, Nunspeet, Oldenzaal, Olst, Ommen, Oss, Overijssel, Purmerend, Raalte, Rijssen, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sittard, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tilburg,Utrecht, Veenendaal, Venlo, Vlaardingen, Voorburg, Vriezenveen, Westland, Wolvega, Zaanstad, Zeeland, Zeist, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwolle en uiteraard Deventer zelf. Maar zelfs uit België en Frankrijk komen cursisten, niet eens altijd via Skype!

Geopend

Ma t/m Vr 9.00 – 17.00 uur
Di-avond 18.30 – 20.00 uur
Do-avond 18.30 – 20.00 uur
Za 9.00 – 13.00 uur

De Ademwijzer trai­ning is vaak een effectie­ve aan­vulling op een be­staande medi­sche behan­deling gebleken, maar is zelf geen medische behandeling. Even­tuele aan­passing van medicatie gebeurt tussen cliënt en arts.

logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
logo stress en ademhaling praktijk Scheffer
© 2024 Stress Release Praktijk Scheffer | Alle rechten voorbehouden.
error: Content is protected !!